Bykultur.dk
Byudvikling/bevaring Nyheder

Antal nedrevne bevaringsværdige huse

Bliver der revet for mange bevaringsværdige huse ned i Aarhus?
Godt spørgsmål – og svaret afhænger selvsagt af synsvinkel.

Det viste foto ovenfor illustrerer måske meget godt problemstillingen. Der er mørke skyer over Aarhus – men god vind og opklaring i sigte?

Ledende politikere i Aarhus, har i den seneste tid i udtalelser og i avisartikler forsøgt at nedtone antallet af bevaringsværdige huse, som er nedrevet igennem de senere år. Der nævnes nogle meget små tal, som vi slet ikke kan genkende i Foreningen for Bykultur i Aarhus.

Det er et område og en udvikling vi følger meget tæt i foreningen, og vi vil derfor henvise til en artikel fra Jyllands-Posten fra 9. marts 2021, som faktuelt har opgjort antallet af nedrivninger til 56 i løbet af en 5-årig periode fra 2016 til 2020. Vel og mærke bygninger med en høj bevaringsværdi – den såkaldte SAVE-værdi i intervallet 1-4. Se nærmere her:

https://jyllands-posten.dk/jpaarhus/aarhus/ECE12817754/56-bevaringsvaerdige-huse-i-aarhus-kommune-revet-ned-paa-fem-aar/

Man skal virkelig være på vagt, når der argumenteres i forbindelse med byudvikling…

Nedrivninger af bevaringsværdige huse fjerner noget af vores kulturarv og historie for altid.

Men vi er nød til også at holde fokus på byplanlægningen. Det er lige så ødelæggende for byen, at man ikke følger bystrukturen, når mere jævne huse bliver brudt ned. Det er jo derfor, at folk opfatter omfanget af nedrivninger som overvældende. 

– Foreningen for Bykultur i Aarhus

Indlæg der måske kunne interessere dig

Debat om højhuse før og nu

admin

Generalforsamling 2023 på Risskov bibliotek

admin

Endnu et fint bevaringsværdigt hus i fare for nedrivning

admin

Skriv en kommentar